Assalamualaikum w.b.t. Salam Ceria, Salam Mesra dan Salam Satu Terengganu dari Penulis terengganucunsokmo.blogspot.com. Blog ini Menceritakan Secara Ringkas Mengenai Negeri Terengganu Darul Iman - Bandaraya Warisan Pesisir Air. Selamat Mengenali Negeri Terengganu di Hatiku Selalu. Semoga Bermanfaat Untuk Pengetahuan Anda. Terima Kasih!

Ahad, Jun 20, 2010

Entri 60 : Taman Rekreasi Bakau TinggiJika anda mengidam ingin makan ketam di daerah Kemaman, di sini lah tempatnya anda patut datang. Melangkah masuk sahaja ke Taman Rekreasi Bakau Tinggi, terpampang besar gambar ketam pada papan tandanya seolah-olah menyambut kedatangan pengunjung yang ingin merasa keenakan ketam yang dijual di sini. hehe


Inilah destinasi utama untuk kaki pancing. Inilah juga tempat wajib bagi pemancing-pemancing tegar yang selalu singgah di lubuk ikan ini. Tidak sah bagi mereka jika tidak mencuba nasib di Taman Rekresi Bakau Tinggi.

Di pondok pancing ini lah merupakan lubuk ikan bagi kaki pancing yang gemar datang ke sini untuk mendapatkan hasil yang cukup lumayan.

Taman Rekreasi Bakau Tinggi dikatakan strategik kerana terletak di persisiran Sungai Kemaman. Perjalanan untuk sampai ke sini juga amat senang kerana kedudukannya yang terletak di tepi jalan raya utama untuk ke Bandar Chukai, Kemaman dan terdapat banyak papan tanda yang sentiasa memberi petunjuk arah kepada anda yang ingin datang ke Taman Rekreasi Bakau Tinggi.
Kemudahan-kemudahan lain juga turut disediakan untuk keselesaan pengunjung-pengunjung di taman ini. Di antaranya adalah taman permainan kanak-kanak, tandas awam, bilih rehat (surau), kemudahan bangku duduk, susur jalan untuk berjogging (penulis lebih suka menggelar tempat ini adalah sarang nyamuk), tempat meletak kenderaan dan gerai menjual makanan minuman segera.Keunikan yang selalu diperkatakan oleh pengunjung-pengunjung di Taman Rekreasi Bakau Tinggi adalah Restoran Terapung. Anda mahu mencuba menu masakan berasaskan hidangan Sungai Kemaman yang segar, besar dan sedap?

Haah. Anda harus datang ke sini dan mencuba sendiri keenakannya yang tersendiri. Ok

Restoran Terapung yang pernah menjadi saksi pertemuan dua hati di antara saudara penulis dan pasangannya. Romantik sungguh mereka berdua.

Saya mahu cetak entri ini.

0 komen sahaja:

Catat Komen